Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

''ΚΕΛΤΙΚΗ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ'' Τί δέντρο είστε?

Δεν ήξερα ότι έχουν εφεύρει και τέτοιο "αστρολόγιο" ή μάλλον ... "δενδρολόγιο" !!
{Πάντως ενημερωτικά, καποια δέντρα αντιστοιχούσαν στα "ΖΩΔΙΑ" των δρυίδων,ιερέων των κέλτων.
Κάπου διάβαζα μάλιστα οτι η επιλογή των δέντρων,να εκφράζονται σαν "ζωδια",εγινε επηρεασμένη απο την αρχαία θρησκεία της "μεγάλης θεάς",της μάνας γής δηλαδή ,που προυπηρξε όλων των θρησκειών!Στην πορεία,οι ιέρειες ,αντικαταστάθηκαν απο τους δρυιδες,καθως περνούσαμε στην πατριαρχική κοινωνια και τα πραγματα πηραν τον δρομο τους!Βεβαια,δεν εβλεπαν μονο τα δεντρα,αλλα λαμβαναν πολυ σοβαρα,την σελήνη και τα ηλιοστάσια .}





 ΕΓΩ ΠΤΕΛΕΑ είμαι.....  πάντως μέσα έπεσε....


Γενναιόφρων
 ***********
ευχάριστη όψη, γουστόζικα ρούχα, δυνατές απαιτήσεις, τείνει να μην ξεχνάει λάθη, εύθυμος, του αρέσει να οδηγεί αλλά όχι να υπακούει, ειλικρινής και πιστός σύντροφος, του αρέσει να παίρνει αποφάσεις για άλλους, γενναιόφρων, γενναιόδωρος, καλή αίσθηση του χιούμορ, πρακτικός. 

βρείτε την ημερομηνία γέννησης σας και μάθετε τι δέντρο είστε....
Ιαν 01 - Ιαν 11 -- Έλατο
Ιαν 12 - Ιαν 24 -- Πτελέα
Ιαν 25 - Φεβ 03 -- Κυπαρίσσι
Φεβ 04 - Φεβ 08 -- Λεύκη
Φεβ 09 - Φεβ 18 -- Κέδρος
Φεβ 19 - Φεβ 28 -- Πεύκο
Μαρ 01 - Μαρ 10 -- Κλαίουσα Ιτιά
Μαρ 11 - Μαρ 20 -- Λεμονιά lime
Μαρ 21 -- Βελανιδιά
Μαρ 22 - Μαρ 31 -- ΦουντουκιάΑπρ 01 - Απρ 10 -- Μελία Rowan
Απρ 11 - Απρ 20 -- Σφένδαμος
Απρ 21 - Απρ 30 -- Φιστικιά
Μαί 01 - Μαι 14 -- Λεύκη
Μαι 15 - Μαι 24 -- Καστανιά
Μαι 25 - Ιουν 03 -- Απολιθωμένο
Ιουν 04 - Ιουν 13 -- Γαύρος
Ιουν 14 - Ιουν 23 -- Συκιά
Ιουν 24 -- Σημύδα
Ιουν 25 - Ιουλ 04 -- Μηλιά
Ιουλ 05 - Ιουλ 14 -- Έλατο
Ιουλ 15 - Ιουλ 25 -- Πτελέα
Ιουλ 26 - Αυγ 04 -- Κυπαρίσσι
Αυγ 05 - Αυγ 13 -- Λεύκη
Αυγ 14 - Αυγ 23 -- Κέδρος
Αυγ 24 - Σεπ 02 -- Πεύκο
Σεπ 03 - Σεπ 12 -- Κλαίουσα Ιτιά
Σεπ 13 - Σεπ 22 -- Λεμονιά lime
Σεπ 23 -- Ελιά
Σεπ 24 - Οκτ 03 -- ΦουντουκιάΟκτ 04 - Οκτ 13 -- Μελιά RowanΟκτ 14 - Οκτ 23 -- Σφένδαμος
Οκτ 24 - Νοε 11 -- Φιστικιά Νοε 12 - Νοε 21 -- ΚαστανιάΝοε 22 - Δεκ 01 -- ΑπολιθωμένοΔεκ 02 - Δεκ 11 -- ΓαύροςΔεκ 12 - Δεκ 21 -- Συκιά
Δεκ 22 -- Οξιά
Δεκ 23 - Δεκ 31 -- Μηλιά

 ******************************** 
ΒΕΛΑΝΙΔΙΑ (Γενναίος)
απότομη φύση, γενναίος, δυνατός, άκαμπτος, ανεξάρτητος, ευαίσθητος, δεν του αρέσουν οι αλλαγές, κρατάει τα πόδια του στο έδαφος, άνθρωπος της δράσης.


 

ΓΑΥΡΟΣ (Καλή γεύση)
της ψυχρής ομορφιάς, νοιάζεται για την εμφάνισή του και την κατάστασή του, καλή γεύση, δεν είναι εγωιστής, κάνει την ζωή όσο πιο άνετη μπορεί να γίνει, καθοδηγεί μία λογική και πειθαρχημένη ζωή, ψάχνει για ευγένεια και αναγνώριση σε έναν αισθηματικό σύντροφο, ονειρεύεται ασυνήθιστους εραστές, είναι σπανίως χαρούμενος με τα αισθήματά του, δυσπιστεί τους περισσότερους ανθρώπους, δεν είναι ποτέ σίγουρος για τις αποφάσεις του, πολύ ευσυνείδητος.



ΕΛΑΤΟ (Μυστήριος)
εκπληκτική γεύση, αξιοπρέπεια, σοφιστικέ, αγαπάει οτιδήποτε ωραίο, μελαγχολικός, πεισματάρης, τείνει στον εγωισμό αλλά νοιάζεται για τους κοντινούς του, κάπως μετριόφρων, πολύ φιλόδοξος, ταλαντούχος, επιμελής, αδιαφιλονίκητος εραστής, πολλούς φίλους, πολλούς εχθρούς, πολύ αξιόπιστος.

 



ΕΛΙΑ (Σοφός)
αγαπάει τον ήλιο, ζεστά και ευγενικά αισθήματα, λογικός, ισορροπημένος, αποφεύγει τις επιθέσεις και την βία, ανεχτικός, εύθυμος, ήρεμος, πολύ καλή αίσθηση της δικαιοσύνης, ευαίσθητος, ευσυγκίνητος, ελεύθερος από ζήλια, αγαπάει το διάβασμα και την παρέα των σοφιστικέ ανθρώπων.



ΚΑΣΤΑΝΙΑ (Ειλικρίνεια)
ασυνήθιστης ομορφιάς, δεν θέλει να εντυπωσιάζει, πολύ καλά αναπτυγμένη αίσθηση δικαιοσύνης, ζωντανός, ενδιαφέρων, ένας γεννημένος διπλωμάτης, αλλά ερεθίζεται εύκολα και ευαίσθητος στην παρέα, συχνά λόγω έλλειψης αυτοπεποίθησης, μερικές φορές ενεργεί με υπεροχή, νιώθει μη κατανοητός, αγαπάει μόνο μία φορά, έχει δυσκολίες στην εύρεση συντρόφου.


Καστανιά


ΚΕΔΡΟΣ (Πεποίθηση)
σπάνιας ομορφιάς, ξέρει πώς να προσαρμόζεται, του αρέσει η πολυτέλεια, της καλής υγείας, ούτε κατά διάνοια ντροπαλός, τείνει να περιφρονεί τους άλλους, αυτοπεποίθηση, αποφασιστικότητα, ανυπόμονος, του αρέσει να εντυπωσιάζει τους άλλους, πολλά ταλέντα, επιμελής, υγιεινή αισιοδοξία, περιμένει για την μία αληθινή αγάπη, ικανός να παίρνει γρήγορες αποφάσεις.


Αρχείο:Κέδρος.JPG


ΚΛΑΙΟΥΣΑ ΙΤΙΑ (Μελαγχολία)
ωραίος αλλά γεμάτος μελαγχολία, ελκυστικός, πολύ ευσυγκίνητος, αγαπάει οτιδήποτε ωραίο και γευστικό, αγαπάει τα ταξίδια, ονειροπόλος, ακούραστος, ιδιότροπος, ειλικρινής, μπορεί να επηρεαστεί αλλά δεν είναι εύκολος για συμβίωση, απαιτητικός, καλή διαίσθηση, υποφέρει στην αγάπη αλλά βρίσκει μερικές φορές έναν σύντροφο άγκυρα. 



 

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙ (Πιστότητα)
δυνατός, μυώδης, προσαρμοστικός, παίρνει ότι έχει η ζωή να δώσει, ικανοποιημένος, αισιόδοξος, ποθεί λεφτά και αναγνώριση, μισεί την μοναξιά, παθιασμένος εραστής που δεν μπορεί να ικανοποιηθεί, πιστός, ευέξαπτος, απείθαρχος
, σχολαστικός, και αδιάφορος. 




ΛΕΜΟΝΙΑ LIME (Αμφιβολία)
δέχεται ότι σερβίρει η ζωή με έναν σύνθετο τρόπο, μισεί τους τσακωμούς, το στρες και τον μόχθο, δεν του αρέσει η τεμπελιά και η αργία, μαλακός και εύκαμπτος , κάνει θυσίες για τους φίλους, πολλά ταλέντα αλλά όχι αρκετά επίμονος για να τα κάνει να ανθίσουν, συχνά γκρινιάζει και παραπονιέται, πολύ ζηλιάρης αλλά πιστός.


Αρχείο:Lemon tree Berkeley closeup.jpg



ΛΕΥΚΗ (Αβέβαιος)
μοιάζει πολύ διακοσμητικός, όχι πολύ αυτοπεποίθηση, γενναίος μόνο εάν είναι απαραίτητο, χρειάζεται καλή διάθεση και ευχάριστο περίγυρο, πολύ επιλεκτικός, συχνά μοναχικός, μεγάλη έχθρα, καλλιτεχνική φύση, καλός οργανωτής, τείνει στην φιλοσοφία, αξιόπιστος σε κάθε κατάσταση, παίρνει την συνεργασία πολύ σοβαρά. 








ΜΕΛIΑ ROWAN (Ευαισθησία)
γεμάτος από γοητεία, εύθυμος, προικισμένος, χωρίς εγωισμό, του αρέσει να τραβάει την προσοχή, αγαπάει την ζωή, κίνηση, ανησυχία, και ακόμα περιπλοκή, είναι συγχρόνως εξαρτημένος και ανεξάρτητος, καλή γεύση, καλλιτεχνικός, φλογερός, αισθηματικός, καλή παρέα, αλλά δεν συγχωρεί. 










ΜΕΛΙΑ-ΣΤΑΚΤΗΣ (Φιλόδοξος)
ασυνήθιστα ελκυστικός, κεφάτος, παρορμητικός, απαιτητικός, δεν νοιάζεται για κριτική, φιλόδοξος, έξυπνος, ταλαντούχος, του αρέσει να παίζει με την φωτιά, μπορεί να γίνει εγωιστής, πολύ αξιόπιστος και αντάξιος εμπιστοσύνης, πιστός και φρόνιμος εραστής, μερικές φορές το μυαλό εξουσιάζει την καρδιά, αλλά παίρνει την συνεργασία στα πολύ σοβαρά.   







ΜΗΛΙΑ (Αγάπη)
ελαφριάς στήριξης, πολύ γοητεία, εμφάνιση και έλξη, ευχάριστη αύρα, ερωτότροπος, περιπετειώδης, ευαίσθητος, πάντα ερωτευμένος, θέλει να αγαπάει και να αγαπιέται, πιστός και τρυφερός σύντροφος, πολύ γενναιόδωρος, επιστημονικά ταλέντα, ζει για το σήμερα, ένας ελεύθερος από έγνοιες φιλόσοφος με φαντασία.. 









ΟΞΙΑ (Δημιουργός)
έχει καλή γεύση, νοιάζεται για την εμφάνισή του, υλιστής, καλή οργάνωση της ζωής και της καριέρας, οικονομικός, καλός ηγέτης, δεν παίρνει μη απαραίτητα ρίσκα, λογικός, θαυμάσια ισόβια συντροφιά, τρελαίνεται να κρατιέται σε φόρμα (δίαιτες, σπορ, κλπ.)  





Bild:Buchenwald 1.jpg






ΠΕΥΚΟ (Σχολαστικός)
αγαπάει την ευχάριστη παρέα, πολύ απότομος, ξέρει πώς να κάνει την ζωή άνετη, πολύ δραστήριος, φυσικός, καλή παρέα, αλλά σπάνια φιλικός, ερωτεύεται εύκολα αλλά το πάθος του σβήνει γρήγορα, εγκαταλείπει εύκολα, όλα τον απογοητεύουν μέχρι να βρει το ιδανικό του, άξιος εμπιστοσύνης, πρακτικός. 





Αρχείο:Pinus halepensis foliage.jpg



ΠΤΕΛΕΑ (Γενναιόφρων)
ευχάριστη όψη, γουστόζικα ρούχα, δυνατές απαιτήσεις, τείνει να μην ξεχνάει λάθη, εύθυμος, του αρέσει να οδηγεί αλλά όχι να υπακούει, ειλικρινής και πιστός σύντροφος, του αρέσει να παίρνει αποφάσεις για άλλους, γενναιόφρων, γενναιόδωρος, καλή αίσθηση του χιούμορ, πρακτικός.    







ΣΗΜΥΔΑ (Έμπνευση)
ζωντανός, ελκυστικός, κομψός, φιλικός, απαιτητικός, μετριόφρων, δεν του αρέσει τίποτα το υπερβολικό, απεχθάνεται το χυδαίο, αγαπάει την ζωή στην φύση και στην ηρεμία, όχι πολύ παθιασμένος, γεμάτος από φαντασία, μικρή φιλοδοξία, δημιουργεί μία ήρεμη και ευχάριστη ατμόσφαιρα. 



ΣΥΚΙΑ (Ευαισθησία)
πολύ δυνατός, λιγάκι ισχυρογνώμων, ανεξάρτητος, δεν επιτρέπει αντιφάσεις ή διαφωνίες, αγαπάει την ζωή, την οικογένειά του, τα παιδιά και τα ζώα, λιγάκι κοινωνική πεταλούδα, καλή αίσθηση του χιούμορ, του αρέσει η αδράνεια και η τεμπελιά των πρακτικών ταλέντων και της εξυπνάδας. 




ΣΦΕΝΔΑΜΟΣ (Ανεξάρτητος)
ένα όχι συνηθισμένο άτομο, γεμάτος από φαντασία και γνησιότητα, ντροπαλός και επιφυλακτικός, φιλόδοξος, περήφανος, με αυτοπεποίθηση, πεινασμένος για νέες εμπειρίες, μερικές φορές νευρικός, έχει πολλές πολυπλοκότητες, καλή μνήμη, μαθαίνει εύκολα, μπερδεμένη ερωτική ζωή, ξέρει να εντυπωσιάζει. 



Φύλλα ψευδοπλάτανου, ενός από τα πιο διαδεδομένα είδη σφένδαμου





ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ (Ασυνήθιστος)
γοητευτικός, χωρίς απαιτήσεις, πολύ κατανοητικός, ξέρει πώς να κάνει εντύπωση, ενεργός αγωνιστής για κοινωνικούς σκοπούς, δημοφιλής, μελαγχολικός και παράξενος εραστής, ειλικρινής, και επιεικής σύντροφος, ακριβής αίσθηση δικαιοσύνης. 



Image:TurkHazel.jpg



ΦΥΣΤΙΚΙΑ (Πάθος)
άκαμπτος, περίεργος και γεμάτος αντιθέσεις, συχνά εγωιστής, επιθετικός, αριστοκράτης, πλατύς ορίζοντας, απρόσμενες αντιδράσεις, αυθόρμητος, χωρίς όρια φιλοδοξία, χωρίς ευκαμψία, δύσκολος και ασυνήθιστος σύντροφος, δεν αρέσει πάντα αλλά συχνά θαυμάζεται, πολυμήχανη στρατηγική, πολύ ζηλιάρης και φλογερός, χωρίς συμβιβασμούς. 


 
 

''ΚΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ!!''

Funny MySpace Comment
Είπα και εγώ ο έρημος να δροσίσω το κορμί μου σε κάποια παραλία, μια που δεν έχω πάρει άδεια ακόμα, αλλά εσείς οι γυναίκες δεν αφήνετε κανέναν να αγιάσει.........

Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

''Ερωτικό Κείμενο'', Αλκυόνη Παπαδάκη

Ήταν καλά κρυμμένοι ανάμεσα στις πυκνές καλαμιές. Ούτε αστέρια δεν τους έβλεπαν. 
images.jpg
Μόνο αν περνούσε κανένα νυχτοπούλι, θα πλήγωνε με τη φτερούγα του την ανάσα του έρωτα τους.
Δεν μιλούσαν. Δεν είχαν να πουν λόγια αγάπης ούτε να δώσουν όρκους αφοσίωσης.


Το πάθος μιλάει με την αφή.
Αυτή ανάβει χίλιες πυρκαγιές και κάνει στάχτες τα κορμιά.
Ύστερα, πάνω στις στάχτες και στ’ αποκαΐδια, κάνει βόλτες και σκαλίζει την ψυχή.
Σκαλίζει ήλιους τα μεσάνυχτα και κόκκινα φεγγάρια τα καταμεσήμερα.
Σκαλίζει… κι ονειρεύεται… 

Τα μικρά ξεφωνητά το πάθους τους τα ‘παιρνε το αεράκι και τα ‘παιζε ανάμεσα στις καλαμιές.
Τα κάρφωνε σαν πολύχρωμες χάντρες στα κιτρινισμένα φύλλα. Τα ‘δενε δαχτυλίδια και τα φορούσε στα χλωρά καλάμια.
Στα κορμιά τους έκανε αυλάκι ο ιδρώτας κι έτρεχε.
Και γύρω από το αυλάκι άνθιζαν όλα μαζί τ’ αγριολούλουδα της ασφοδελιών.
Πέρα στα σκίνα, δυο μεγάλα γυαλιστερά φίδια ζευγάρωναν πάνω στον ώμο της νύχτας και της άφηναν κόκκινα σημάδια στο λαιμό.
Δυο μεγάλα γυαλιστερά φίδια… γλιστρούσαν στα υγρά κορμιά τους και ερωτεύονταν.
Μέσα στη σιωπή. Μέσα στο σκότος. Μέσα σε μια φοβερή λαβα, που έσταζε από τα γένια του θεού.
Κανείς δεν είχε προσέξει πως στο ρέμα είχαν ανθίσει τα νερόκρινα.
Κανείς δεν είχα προσέξει πως τα σκίνα είχαν γεμίσει όνειρα και φίδια.
Κανείς δεν είχε προσέξει πως ένα ασφοδέλι ήξερε όλα τα μυστικά του ερώτα…


Απόσπασμα από το μυθιστόρημα “Οι κάργιες”της Αλκυόνης Παπαδάκη


Τι σου είναι η αγάπη τελικά''




Ήσυχη νύχτα..  Ο ουρανός ήταν γεμάτος αστέρια.  Και στη γωνιά του δρόμου κάποιος έπαιζε από νωρίς φυσαρμόνικα.  Δυο κάργιες,  σ΄ένα γέρικο κυπαρίσσι,  ξενυχτούσαν στολίζοντας τις φωλιές τους με πολύχρωμα γυαλάκια που είχαν μαζέψει από τα σκουπίδια.

-..  Τι κάνουν οι άνθρωποι εκεί κάτω κι αντί να στολίζουν τις φωλιές τους τρέχουν συνεχώς..  Τι ψάχνουν..  ρώτησε η μια,  ενώ καθάριζε με προσοχή το λαιμό ενός σπασμένου μπουκαλιού.

-..  Α!  Το κομματάκι που λείπει από την ψυχή τους ψάχνουν.  Και τρέχουν.  Και κολλούν ό,τι βρεθεί στη θέση του προσπαθώντας να παραστήσουν την εικόνα που ονειρεύτηκαν.  Και όλο βρίσκουν κάτι παράταιρο.  Που δεν κολλάει.  Και όλο η εικόνα παραμορφώνεται.  Και όλο το όνειρο χάνεται.  Έτσ΄ είναι οι άνθρωποι.  Μην ασχολείσαι.
-  Κι αυτός εκεί..  τόση ώρα στη γωνιά παίζει φυσαρμόνικα..
-  Άσ΄ τον αυτόν.  Μαδά τ΄ 'ονειρό του και ταίζει τα σκυλιά.
-  Άσ΄ τον αυτόν..  Μπορεί κάτι να ξέρει παραπάνω..,  αλλά δε θα τον ρωτήσει ποτέ κανείς.

Ήσυχη νύχτα.  Ο ουρανός ήταν γεμάτος αστέρια.
Κι εκεί,  στη γωνιά του δρόμου,  κάποιος έπαιζε συνέχεια φυσαρμόνικα..
''Τι σου είναι η αγάπη τελικά''
''Αλκυόνη Παπαδάκη''

Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

Μια φορά ΝΙΚΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ


Μια φορά ** μουσική: ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΞΙΜΑΔΑΚΗΣ ** Στίχοι: ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΞΙΜΑΔΑΚΗΣ ~ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ** ερμηνεία: ΝΙΚΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ


Μια φορά αν θα με διώξεις
δυό θα σ'αρνηθώ
Μια φορά αν μ'αγαπήσεις
θα σε καρτερώ

Μια φορά αν με πληγώσεις
δυό θα σου σταθώ
Ενα σου φιλί αν πάρω
ξανά θα γεννηθώ

Γιατί τα μάτια σου τα βλέπω
όλο το βράδυ σκεφτικά
θέλω να ξέρω μήπως σ'εχω
εγώ πικράνει άθελα

Μια φορά μπροστά μου αν κλάψεις
δυό θα σ'αγαπώ
Μια φορά αν μου γελάσεις
θα σ'ονειρευτώ

Μια φορά αν θα με διώξεις
δυό θα σ'αρνηθώ
Μια φορά αν μ'αγαπήσεις
θα σε καρτερώ

ΤΟ ΕΡΩΤΙΚΟ ΑΛΦΑΒΗΤΟ - ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ


"Το ερωτικό αλφάβητο" σε μουσική του Νίκου Ανδρουλάκη με Παραδοσιακούς στίχους από το νέο cd του Νίκου Ανδρουλάκη με τίτλο "Στης μνήμης το κλαδί"....
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Από τ Aλφα θε ν αρχίσω
φως μου για να σ αγαπήσω
Βήτα βέβαια σου μνώγω
πως εσύ μ'αρέσεις μόνο
Γάμα γίνομαι γεφύρι
να περνάς χρυσό ζαφείρι
Δέλτα σου βεβαιώνω
της καρδούλας μου τον πόνο
Έψιλό μου κυπαρίσσι
και καμαρωτή μου βρύση
Ζήτα ζώνομαι τα φίδια
για τα δυο σου μαύρα φρύδια
Ήτα ήλιος εχάθη
πέτε του πουλιού μου να'ρθει
Θήτα θάλασσα θα γένω
να σε παίρνω να διαβαίνω
Γιώτα παίρνω σε και φεύγω
και στη χώρα μπλιο δε μπαίνω
Κάπα κλαίω και φωνάζω
και για σένα αναστενάζω
Λάμδα λάβρα έχει η καρδιά μου
ω!για σένα πέρδικά μου
Μι-Μηλιά μου με τα φύλλα
και με τα γλυκά σου μήλα
Νι-νύφη είσαι των γονιών μου
και το φως των αμαθιών μου
Ξι-ξανθά 'ναι τα μαλλιά σου
βάλε με στην αγκαλιά σου
Όμικρό μου κυπαρίσσι
πες μου ποιος θα σε φιλήσει
Πι-περόριζα με λένε
κι αν με χάσεις γύρευέ με
Ρό-δα έχεις μες στα μάτια
κάνεις τις καρδιές κομμάτια
Σίγμα σειέσαι και λυγιέσαι
τα πλεξούδια σου ξεπλέξε
Ταυ των αματιών σου οι σπίθες
σφάζουνε'με με σαϊτες
Ύψιλό μου κυπαρίσσι
πες μου ποιος θα σε φιλήσει
Φι-λί μου δώσε ένα
σκλάβος γίνομαι για σένα
Χι-χειλάκια ζαχαρένια
δόντια μαργαριταρένια
Ψι-ψυχή μου και ζωή μου
είσαι η απαντοχή μου
Ω!μεγάλη νεραντζούλα
και χρυσή αγγελοπούλα

ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ (ΜΥΘΟΣ)

Photobucket


Πολλά έχουν γραφεί για την Αγάπη στο πέρασμα του χρόνου και θα συνεχίσουν να γράφονται ... όσο υπάρχουν Λουλούδια, Άνεμοι και Άνθρωποι.

Πολλά τα είδη της Αγάπης, ο καθένας μπορεί να αναζητήσει και να βρει ή όχι αυτό που ονειρεύεται, ποθεί και ελπίζει...
Αλλά ίσως πάνω από όλα θα πρέπει να θυμόμαστε πως η Αγάπη δεν μετριέται μόνο με δύναμη και πάθος, αλλά και με τρυφερότητα και στοργικότητα. 


Ο Άνεμος συνάντησε ένα όμορφο Λουλούδι και το αγάπησε. Όταν εκείνος τρυφερά χάιδευε το Λουλούδι, εκείνο απαντούσε με πιο μεγάλη αγάπη που εκφραζόταν με πιο έντονα χρώματα και δυνατό άρωμα.
Όμως ο Άνεμος ήταν αχόρταγος και σκέφτηκε: "Εάν δώσω στο Λουλούδι όλη μου τη δύναμη και την ισχύ, αυτό θα μου χαρίσει κάτι πολύ ωραίο και μεγάλο". Η αναπνοή της αγάπης του ήταν τόσο δυνατή, ώστε το Λουλούδι δεν άντεξε αυτό το πάθος και λύγισε.

Ο άνεμος απεγνωσμένα προσπαθούσε να το σηκώσει και να το αναστήσει, αλλά δε μπόρεσε. Τότε ηρέμησε και με την τρυφερή ανάσα της αγάπης, προσπάθησε να αναζωογονήσει το Λουλούδι, αλλά εκείνο μαραινόταν μπροστά στα μάτια του.

Τότε ο Άνεμος φώναξε με οργή:

- Εγώ σου έδωσα όλη τη δύναμη της αγάπης μου, αλλά εσύ δεν έχεις δυνάμεις να μου απαντήσεις με το ίδιο πάθος. Εσύ δε μ' αγαπούσες!




Όμως το Λουλούδι δεν απάντησε, γιατί ήταν νεκρό.

Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

Θα πάρεις;(Το περιστατικό συνέβη σε κάποια γωνιά του Ηρακλείου Κρήτης.)

Σε έβλεπα κάπου-κάπου Μίνωος και 62 Μαρτύρων γωνία. Μου είχε κάνει εντύπωση η όμορφη φατσούλα σου και το ότι ήσουν τόσο μικρός! Πάντα, όμως, το φανάρι ήταν πράσινο και δεν μπορούσα να σταματήσω. Μέχρι προχθές. Από τις σπάνιες φορές που παρακαλούσα να με «πιάσει» κόκκινο. Κι έγινε.

Τότε, άνοιξα το παράθυρό μου και σε παρατήρησα καλύτερα, καθώς εσύ μου άπλωνες το χεράκι σου κρατώντας ένα πακέτο χαρτομάντιλα:

«Θα πάρεις;»

Σου έγνεψα αρνητικά.  








«Δε θα έπρεπε τέτοια ώρα να είσαι στο σχολείο σου; Μη μου πεις ότι δεν πηγαίνεις σχολείο!»

«Πηγαίνω, αλλά σήμερα ξέχασα να πάω!», απάντησες σουφρώνοντας το πονηρό σου μούτρο.

«Δε θέλω να σε ξαναδώ εδώ», σου είπα κι εσύ χαμογέλασες πονηρά. «Πόσων χρόνων είσαι;»

Το σκέφτηκες λίγο.


«Δέκα», απάντησες τελικά, προσθέτοντας τουλάχιστον δυο χρόνια στην πραγματική σου ηλικία.  

  


«Θέλεις να περάσεις την υπόλοιπη ζωή σου έτσι;», ήθελα να σε ρωτήσω μετά, μα δε σε ρώτησα. Κι ένα σωρό άλλα ήθελα να σε ρωτήσω. Πού μένεις. Πώς είναι το σπίτι σου. Ποιους έχεις για γονείς. Ποιος σε βάζει να γυρνάς στα φανάρια και να απλώνεις το μαυριδερό χεράκι σου στους οδηγούς λέγοντας πάντα το μονότονο: «Θα πάρεις;». Ήθελα να σε ρωτήσω ακόμα πώς περνάς τη μέρα σου. Γιατί δεν πας στο σχολείο. Αν ξέρεις, άραγε, να διαβάζεις. Ήθελα να σε ρωτήσω τι όνειρα έχεις για τη ζωή σου. Πώς φαντάζεσαι να μεγαλώνεις. Τι θέλεις να κάνεις με το μέλλον σου. Κι ένα σωρό άλλα ήθελα να σε ρωτήσω. Μα τίποτα δε σε ρώτησα, μόνο σου είπα δυο-τρία αστεία μέχρι να ανάψει το πράσινο, σε χαιρέτησα κι έφυγα.
Boy Cleaning Windshield.jpg
Χτες σε συνάντησα ξανά. Έκανα μυστική συμφωνία με το φανάρι και κοκκίνισε για χάρη μου.

«Μη μου πεις πως και σήμερα ξέχασες να πας στο σχολείο!»

«Ξέχασα», είπες πάλι, αλλά τούτη τη φορά ήσουνα μελαγχολικός. Δε χαμογελούσες όπως χτες.

Τι να σου έλεγα; Την ώρα που αστειευόμουνα μαζί σου, αυτά τα δυο-τρία λεπτά μέχρι να ανάψει το πράσινο στο φανάρι, πέρναγαν από το μυαλό μου σκέψεις με την ταχύτητα του φωτός. Και ένιωθα τόση ντροπή… Επειδή αναγκάζομαι να ζω σε ένα κόσμο που υπάρχουν τέτοιες εικόνες και κανείς δεν κάνει τίποτα!

Εγώ ήμουν αυτή που την περασμένη εβδομάδα έλεγα στα παιδιά στο εργαστήρι δημιουργική γραφής πως ο κόσμος μας αποτελείται από σκληρές και τρυφερές εικόνες. Εγώ ήμουν αυτή που τους έλεγα πως δεν πρέπει να στρέφουμε αλλού το βλέμμα και να προσπερνάμε τις σκληρές εικόνες. Αντίθετα πρέπει να τις κοιτάμε κατάματα κι έπειτα να μη στεκόμαστε μόνο σε αυτό που βλέπουμε. Εγώ ήμουν αυτή που τους έλεγα πως πρέπει να αντέχουμε στη θέα της σκληρής πραγματικότητας για να μπορέσουμε μετά να κάνουμε κάτι γιʼ αυτήν, να προσπαθήσουμε να την αλλάξουμε, να φτιάξουμε ένα κόσμο καλύτερο, με περισσότερες τρυφερές εικόνες. Εγώ ήμουν αυτή που τα έλεγα στα παιδιά. Και τώρα να ʼμαι: Μπροστά σε μια σκληρή εικόνα και να μην ξέρω τι να κάνω με αυτήν! Δάσκαλε που δίδασκες…  



Άραγε, αν σου έπαιρνα κάτι να φας, θα στο αφήνανε αυτοί που σε σέρνουνε κάθε μέρα στα φανάρια, μαθαίνοντάς σου το σκληρό πρόσωπο της ζωής; Οτιδήποτε και να σου έδινα, θα στο αφήνανε; Κι όσο σκεφτόμουνα πως το πορτ μπαγκάζ μου ήτανε γεμάτο παιχνίδια για το αποκριάτικο πάρτυ των παιδιών μου, τρελαινόμουνα. Επειδή ήξερα πως δεν μπορούσα να σου δώσω τίποτα απʼ όλα αυτά. Επειδή ήξερα πως ό,τι κι αν σου έδινα, θα στο παίρνανε. Και το χειρότερο δεν ήταν πως θα σου παίρνανε το παιχνίδι –τι να το έκαναν άλλωστε. Όχι. Το χειρότερο ήταν πως θα το έκαναν για να σου πάρουνε τη χαρά…  














  • Κι έτσι, εκτός από σένα που ήσουν μελαγχολικός, μελαγχόλησα κι εγώ, ξέροντας πως εκείνη τη μέρα δεν έκανα τίποτα για να αλλάξω τον κόσμο προς το καλύτερο. Μόνο μερικά αστεία είπα σε ένα αγοράκι με τεράστια, μαύρα μάτια στα φανάρια Μίνωος και 62 Μαρτύρων γωνία, κάνοντάς το να χαμογελάσει. Κι έπειτα, σου χάιδεψα τα μαλλιά και το μαυριδερό σου μαγουλάκι. Παραξενεύτηκες στην αρχή. Έκανες να τραβηχτείς, μα δεν ήσουνα και σίγουρος. Τελικά, με άφησες να σου προσφέρω απλόχερα δυο βιαστικά χάδια, ανάμεσα στο κόκκινο και το πράσινο φανάρι.

    Κι ίσως τελικά, να έκανα μια μικρή διαφορά εκείνη τη μέρα όχι στον κόσμο γύρω μας, μα σε σένα μέσα σου. Ίσως με αυτά τα δυο μου χάδια να κατάλαβες πως τα χέρια δεν υπάρχουν μόνο για να δουλεύουνε, να επιβάλλουνε δείχνοντας με το δάχτυλο ή να δέρνουν. Ίσως με αυτά τα δυο μου χάδια να κατάλαβες πως τα χέρια υπάρχουν και για να αγκαλιάζουμε, να κανακεύουνε, να χαϊδεύουνε. Και κάπως έτσι, σε χαιρέτησα κι έφυγα κι ας ήθελες με το ζόρι να μου κάνεις δώρο ένα πακέτο χαρτομάντιλα. Δεν τα πήρα. Το μπελά σου θα έβρισκες. Χαμογελούσα όμως, γιατί σου είχα δώσει τελικά κάτι, που κανείς –όσο κι αν προσπαθούσε– δεν θα μπορούσε να στο πάρει. 

     

     

    Υ.Γ..Το περιστατικό συνέβη σε κάποια γωνιά του Ηρακλείου Κρήτης.
    Ταυτιστήκατε με την ιστορία, είμαι σίγουρος.Αν πάλι όχι, την επόμενη φορά που θ' ακούσουμε μια παιδική φωνή να μας ρωτά, <<θα πάρεις;>>, ας δοκιμάσουμε την δική μας αντοχή μπροστά σε  αυτές τις <<τρυφερές>> εικόνες.Αν δεν μας συγκινούν πια  δεν συμμετέχουμε απλώς στην φρίκη.Ίσως να είμαστε η φρίκη η ίδια! 
    http://jo-kok.blogspot.com/2011/04/blog-post_29.html

    Αστρα μη με μαλώνετε....wmv


    Στίχοι: Λευτέρης Καμπουράκης
    Μουσική: Λευτέρης Καμπουράκης
    Πρώτη εκτέλεση: Χαράλαμπος Γαργανουράκης

    Άλλες ερμηνείες:
    Μανώλης Λιδάκης
    Κρίστη Στασινοπούλου
    Βαγγέλης Πυθαρούλης


    Άστρα μη με μαλώνετε (4)
    που τραγουδώ τη νύχτα

    Ω, γιατί 'χα πόνο στην καρδιά (2)
    γιατί 'χα πόνο στην καρδιά
    ψηλό μελαχρινάκι μου
    γιατί 'χα πόνο στην καρδιά
    και βγήκα και τον είπα
    Άστρα μη με μαλώνετε
    που τραγουδώ τη νύχτα

    Στ' άστρα θα πω τον πόνο μου (4)
    απού δεν τον μαρτυρούνε

    Ω, απού 'χουνε κι υπομονή (2)
    αχ-ή, πώς με κατάντησες
    απού 'χουνε κι υπομονή
    ώρες με τσ' ώρες και γροικούνε
    Στ' άστρα θα πω τον πόνο μου
    απού δεν τον μαρτυρούνε

    Δεν έτυχε φεγγάρι μου (4)
    να 'ρθεις στο χάλι απού 'μαι

    Ω, κι έχεις το δίκιο να ρωτάς (2)
    αχ-ή, πώς εκατάντησα
    έχεις το δίκιο να ρωτάς
    γιάηντα στεναχωρούμαι
    Δεν έτυχε φεγγάρι μου
    να 'ρθεις στο χάλι απού 'μαι

    Έχασα την αγάπη μου (4)
    κι εσύ ρωτάς φεγγάρι

    Ω, για ήντα τσι νύχτες δεν μπορεί (2)
    αχ-ή, καημοί και βάσανα
    για ήντα τσι νύχτες δεν μπορεί
    ο ύπνος να με πάρει
    Έχασα την αγάπη μου
    κι εσύ ρωτάς φεγγάρι

    ΑΠΟΣΜΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΤΗΣ ANNIE BESANT

    ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΓΑΛΗΝΗΣ ΤΟΥ ΝΟΥ

    Σημείωση : Το θεωρώ σημαντικό και είναι από τα αγαπημένα. Θα ήθελα να το μοιραστώ μαζί σας και με πολύ ενδιαφέρον να ακούσω τις δικές σας σκέψεις. 
     



    Είμαστε μέρος μιας μεγάλης ζωής, η οποία δε γνωρίζει αποτυχία, ούτε χάσιμο προσπάθειας ή δύναμης, η οποία « παντοδύναμα και απαλά τακτοποιεί όλα τα πράγματα », οδηγώντας τους κόσμους προς τα πάνω, προς το σκοπό τους. Η ιδέα ότι η δική μας μικρή ζωή είναι μια χωριστή ανεξάρτητη μονάδα, η οποία μάχεται μόνη της ενάντια σε αμέτρητες χωριστές ανεξάρτητες μονάδες, είναι η πιο φοβερή πλάνη.
    Όσο καιρό θα βλέπουμε τον κόσμο και την ζωή μ’ αυτό τον τρόπο, η γαλήνη θα στέκεται μακριά από εμάς σε μια απροσέγγιστη κορυφή. Όταν νιώθουμε και γνωρίζουμε ότι όλοι οι εαυτοί είναι ένα, τότε η γαλήνη του νου είναι δική μας χωρίς φόβο απώλειας.
    Όλα τα προβλήματα μας προέρχονται από το ότι σκεφτόμαστε τον εαυτό μας σαν χωριστή μονάδα, και έτσι καλλιεργούμε τους δικούς μας νοητικούς περιορισμούς, σκεφτόμενοι μόνο τα δικά μας ξεχωριστά ενδιαφέροντα, τους χωριστούς σκοπούς μας, τις χωριστές χαρές και λύπες μας. Μερικοί το κάνουν αυτό σχετικά με τα κατώτερα πράγματα της ζωής και αυτοί είναι οι πιο δυσαρεστημένοι απ’ όλους, αρπάζοντας ασταμάτητα από το γενικό απόθεμα των υλικών αγαθών και συσσωρεύοντας άχρηστους θησαυρούς. Άλλοι αναζητούν τη δική τους χωριστή πρόοδο στην ανώτερη ζωή, αλλά αν και είναι καλοί και ειλικρινείς άνθρωποι είναι πάντα δυσαρεστημένοι και αγωνιώδεις. Συνεχώς παραπονούνται και αναλύουν τον εαυτό τους. 




    « Προχωράω ; Ξέρω περισσότερα από όσα ήξερα πέρυσι ; » και συνέχεια τα ίδια, ανησυχώντας για την συνεχή επιβεβαίωση και πρόοδο, και με τις σκέψεις τους συγκεντρωμένες στο δικό τους εσωτερικό κέρδος.


    Η γαλήνη δε βρίσκεται στη συνεχή αναζήτηση της ικανοποίησης του χωριστού εαυτού, έστω και αν αυτή η ικανοποίηση είναι ανώτερου είδους. Βρίσκεται στην απάρνηση του χωριστού εαυτού, στην παραμονή στον Εαυτό που είναι Ένας, στον εαυτό που εκδηλώνεται σε κάθε στάδιο εξέλιξης και στο δικό μας στάδιο όπως και σε κάθε άλλο και που περιέχεται σε όλα. 

    Η επιθυμία για πνευματική πρόοδο έχει μεγάλη αξία, όσο καιρό οι κατώτερες επιθυμίες μπερδεύουν και εμποδίζουν το ζηλωτή, βρίσκει τη δύναμη να ελευθερωθεί απ’ αυτές με την παθιασμένη επιθυμία για πνευματική ανάπτυξη. Αλλά η επιθυμία αυτή δε χαρίζει, ούτε μπορεί να χαρίσει την ευτυχία, η οποία βρίσκεται μόνο όταν ο χωριστός εαυτός παραμεριστεί και αναγνωριστεί ότι όλοι ζούμε στον κόσμο για χάρη του μεγάλου Εαυτού. Ακόμα και στην καθημερινή ζωή τα αλτρουιστικά άτομα είναι πιο ευτυχισμένα, εκείνα που εργάζονται για να κάνουν τους άλλους ευτυχισμένους και ξεχνούν τον εαυτό τους. Τα ανικανοποίητα άτομα είναι εκείνα που αναζητούν πάντα την ευτυχία για τον εαυτό τους. 


    Είμαστε ο Εαυτός και επομένως οι χαρές και οι λύπες των άλλων είναι δικές μας όσο και οι δικές τους και όσο περισσότερο το νιώθουμε αυτό και μαθαίνουμε να ζούμε έτσι ώστε ολόκληρος ο κόσμος να μοιράζεται τη ζωή που κυλάει από μέσα μας, τόσο περισσότερο ο νους μαθαίνει το μυστικό της Γαλήνης. « Φτάνει στη γαλήνη εκείνος στον οποίο όλες οι επιθυμίες κυλούν όπως κυλάνε τα ποτάμια στον ωκεανό, που είναι γεμάτος με νερό αλλά παραμένει ατάραχος – και όχι εκείνος που επιθυμεί την επιθυμία ».


    Όσο περισσότε
    ρο επιθυμούμε, τόσο περισσότερο αναπτύσσεται ο πόθος για ευτυχία - που είναι δυστυχία. Το Μυστικό της Γαλήνης είναι η γνώση του Εαυτού και η σκέψη « Είμαι εκείνος ο Εαυτός », βοηθάει στην απόκτηση της γαλήνης του νου που τίποτα δεν μπορεί να διαταράξει.
    ANNIE BESANT 

     


    Συνολικές προβολές σελίδας

    Ο Καιρός.

    ....για να δούμε τι θα δούμε στην Τ.V.......

    me