Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012

Eίπαν......Είναι μερικοί άνθρωποι ...

Είναι μερικοί άνθρωποι που δεν μπόρεσαν ποτέ να διαβάσουν το μυστικό σημείωμα που άφησε μέσα τους ο Θεός. Δεν είχαν το απαιτούμενο φως για να το διαβάσουν. Και τ' άφησαν διπλωμένο να κιτρινίζει σε ένα κρυφό συρταράκι της ψυχής τους.
Είναι μερικοί άνθρωποι που, όταν πέσει στα χέρια τους η χαρά, δεν ξέρουν πως τους ανήκει.
Και σαστίζουν. Τη φέρνουν από δω, τη γυρνάνε από κει, ώσπου ανοίγουν ένα λάκκο και τη θάβουν, όπως κάνουν με τα κόκαλα τα σκυλιά.
Είναι μερικοί άνθρωποι που πίστεψαν αλήθεια πως ο Θεός αγαπάει τους μουτρωμένους.
Χαρά σ' αυτούς που γέμισαν την ψυχή τους και διάβασαν τραγουδιστά το μυστικό τους σημειωματάκι. Αν το 'σκισαν μετά, αν το 'καψαν, το έκαναν μόνο και μόνο για το κέφι τους. Για να κλείσουν μάτι στο Θεό.
Χαρά σ' αυτούς που πιάστηκαν στο δόλωμα της ζωής και σπαρτάρισαν μέσα στα δίχτυα της. Αν τα τρύπησαν μια στιγμή και ξαναβγήκαν στο πέλαγος, το 'καναν μόνο και μόνο για να 'χουν τη χαρά να ξαναπιαστούν... 
  
 

Αλκυόνη Παπαδάκη «Σαν χειμωνιάτικη λιακάδα»

Το γέλιο της καρδιάς!!!!!

”Δεν θα αντάλλασα ποτέ το γέλιο της Καρδιάς μου με τα πλούτη όλου του Κόσμου” - Χαλίλ Γκιμπράν
Όλες οι επιστημονικές έρευνες που έχουν γίνει για το γέλιο έχουν καταλήξει ότι είναι το πιο αποτελεσματικό φάρμακο για τον άνθρωπο.
Το γέλιο έχει άμεση επίδραση στο ανοσοποιητικό σύστημα του ανθρώπου, καθώς βοηθάει στην δημιουργία περισσότερων Τ-κυττάρων, απαραίτητων για την αποτελεσματική εξάλειψη των λοιμώξεων. Επίσης, το γέλιο βαθαίνει την αναπνοή του ανθρώπου και βοηθάει στην καλύτερη οξυγόνωση του οργανισμού. Επιπλέον βοηθάει στο πεπτικό και μυϊκό σύστημα.
Το ξεκαρδιστικό γέλιο κινητοποιεί τον πεπτικό σωλήνα γι αυτό και είναι αποτελεσματικό για την αεροφαγία και τη χώνεψη. Ένα λεπτό με ξεκαρδιστικού γέλιου ισοδυναμεί με πολλά λεπτά χαλάρωσης.
Τέλος το γέλιο μπορεί να αποδειχτεί μια πολύ καλή γυμναστική καθώς εκατό με διακόσιες φορές γέλιου την μέρα ισοδυναμούν με 10 λεπτά κωπηλασίας ή τρεξίματος. Ενώ μια ώρας γέλιου αρκεί για το κάψιμο 5οο θερμίδων, αφού όλοι οι μύες του σώματος κινούνται. Και σε όλα αυτά προστίθενται το αίσθημα ευεξίας, ευφορίας και χαράς που αισθάνεται ο άνθρωπος που γελά και έχουμε το τέλειο αποτέλεσμα.
Ακολουθεί η γνώμη των ψυχολόγων, οι οποίοι λένε : «δείξε μου το γέλιο σου να σου πω ποιος είσαι!» Θεωρείται λοιπόν, ότι μπορούμε να καταλάβουμε καλύτερα τον χαρακτήρα και την ιδιοσυγκρασία κάποιου από το γέλιο του παρά από μια βαρετή ψυχολογική εξέταση.
Συμφωνούν μάλιστα ότι το γέλιο φωτίζει κάποιες ξεχασμένες πλευρές των προβλημάτων μας, χώρια που μας χαλαρώνει κιόλας. Μας δείχνει το δρόμο, μας ανάβει το φως, και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, μας ξεκουράζει κι από πάνω! 

Smiley animated gifSmiley animated gifSmiley animated gifSmiley animated gifSmiley animated gifSmiley animated gif

Ο δεκάλογος του γέλιου

· Δεν σταματάς να παίζεις επειδή μεγαλώνεις,
Μεγαλώνεις επειδή σταματάς να παίζεις.
· Αφού τα νιάτα είναι για μια φορά μπορούμε
Να μείνουμε ανώριμοι για πάντα….
· Δεν είναι ποτέ αργά να έχουμε ευτυχισμένα Παιδικά χρόνια…
· Η ζωή είναι αβέβαιη γι αυτό …πρέπει να τρώμε
Πρώτα το επιδόρπιο….
· Είναι σημαντικό να βλέπεις σοβαρά το χιούμορ
Στη ζωή σου, δεν είναι αστείο θέμα αυτό…
· Ένας κλόουν είναι σαν την ασπιρίνη, όμως δρα
Δυο φορές πιο γρήγορα…
· Άλλαξε τον κόσμο…..
Κάθε φορά που συναντάς έναν άνθρωπο να χαμογελάς….
· Τελείωσε τη μέρα σου με ένα γέλιο, ακόμη και τις φορές που είναι δύσκολο. Σημείωσε σε ένα τετράδιο τις φορές που γέλασες μέσα στη μέρα. Προσπάθησε κάθε μέρα αυτός Ο αριθμός να είναι όλο και μεγαλύτερος….
· Δημιούργησε ένα αρχείο με τα καλύτερα ανέκδοτα…
Διάβασε δυνατά ένα ανέκδοτο και προσπάθησε να γελάσεις ξεκαρδιστικά… Για να μάθεις να γελάς εγκάρδια {μέσα από την καρδιά} χρειάζεται εξάσκηση….. Αξίζει πραγματικά τον κόπο όμως…. 

Smiley animated gifSmiley animated gifSmiley animated gifSmiley animated gifSmiley animated gifSmiley animated gif

Ίσως είναι καλό να μάθουμε ότι :

· Κατά μέσον όρο, ένας ενήλικος γελά περί τις 6.205 φορές τον χρόνο. Αυτό σημαίνει περί τις 17 φορές την ημέρα. Δεν είναι πολύ: τα παιδιά γελούν κατά μέσον όρο 40 φορές την ημέρα!
· Ένας άνδρας που γελά τρανταχτά εκπνέει τον αέρα από τους πνεύμονές τους με ταχύτητα που αγγίζει τα 100 χιλιόμετρα ανά ώρα
· Η παρέα δεν είναι απαραίτητη για να γελάσουμε, έχει όμως διαπιστωθεί ότι γελάμε περισσότερο με το ίδιο αστείο αν γίνεται παρουσία άλλων. Επίσης γελάμε κατά μέσον όρο 30 φορές περισσότερο με παρέα σε σχέση με τις μοναχικές στιγμές μας. 
1351802

· Το γέλιο δεν είναι ανθρώπινο προνόμιο: γελούν τα εξαδέλφια μας οι πίθηκοι αλλά και τα τρωκτικά. (Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν γελούν άλλα είδη αλλά πως οι επιστήμονες δεν έχουν διερευνήσει το φαινόμενο.)
· Επιδημία γέλιου σημειώθηκε το 1962 στην Τανζανία και διήρκεσε δυόμισι χρόνια. Περίπου χίλιες νεαρές γυναίκες «μολύνθηκαν» κατά τη διάρκεια της επιδημίας και το θέμα λύθηκε με καραντίνα των «γελαστών» χωριών. Το χρονικό της επιδημίας καταγράφηκε σε ιατρικές επιθεωρήσεις. 


Γελάστε λοιπόν!

· Δυνατά,
ξεκαρδιστικά,
· αυθόρμητα,
· με την καρδιά σας…
· για την καρδιά σας ….και όχι μόνο!
«όσο γελάμε, τίποτα δεν χάθηκε !!!»
Σαίξπηρ
__________

Συνολικές προβολές σελίδας

Ο Καιρός.

....για να δούμε τι θα δούμε στην Τ.V.......

me