Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

Λίμνη Κουρνά- Ρέθυμνο!



Όπως κάθε λίμνη που σέβεται τον εαυτό της, έτσι και η λίμνη Κουρνά έχει τους δικούς της θρύλους. Ο πιο απλός μιλά για τα άπατα νερά, κάτι που σήμερα ξέρουμε ότι δεν ισχύει.  
 
Υπάρχουν ακόμα θεωρίες που υποστηρίζουν ότι η λίμνη έχει περίεργα ηλεκτρομαγνητικά πεδία και για αυτό κάποιοι αισθάνονται μεγάλη αναστάτωση κοντά στη λίμνη, ενώ άλλοι αισθάνονται μια πολύ καλή ενέργεια. Η λίμνη φυσικά έχει τη δική της νεράιδα που εμφανίζεται τα φεγγαρόλου στα βράδια να χτενίζει τα μακριά μαλλιά της.
 
  Για τη νεράιδα του Κουρνά υπάρχουν δυο διαφορετικοί θρύλοι:Η νεράιδα ήταν η κόρη ενός χωρικού που κάθισε με τον πατέρα της κάποια στιγμή εκεί που βρίσκεται σήμερα η λίμνη. Ο πατέρας της που είχε μαγευτεί από την ομορφιά της, μπήκε σε πειρασμό και την πλησίασε με πονηρές διαθέσεις.
 
  Η κόρη τρομαγμένη φώναξε «Βούλα και Βουλολίμνα κι εγώ στοιχειό στη λίμνα!». Τα πνεύματα της λίμνης άκουσαν την τρομαγμένη κοπέλα, τη λυπήθηκαν και πραγματοποίησαν την ευχή της. Το έδαφος σείστηκε και βούλιαξε με τρομερό θόρυβο αφήνοντας στη θέση του κάμπου μια λίμνη, που στα σκοτεινά νερά της βρήκε καταφύγιο η άτυχη κοπέλα.
 


Ο δεύτερος θρύλος για τη δημιουργία της λίμνης και τη νεράιδά της αναφέρει πως οι κάτοικοι της περιοχής ζούσαν και φέρονταν σαν να ήταν μακριά από τον δρόμο του θεού. Ο Θεός θύμωσε και αποφάσισε να τους τιμωρήσει, όπως έκανε επίσης στα αμαρτωλά Σόδομα και Γόμορρα. Προκάλεσε, λοιπόν, βροχές που κράτησαν πολλές ημέρες και έπνιξαν το χωριό και τους χωρικούς, δημιουργώντας μια λίμνη. Ο μόνος άνθρωπος που σώθηκε ήταν η κόρη του παπά, που εμφανίζεται ακόμα και σήμερα να κάθεται σε κάποιο βραχάκι στη λίμνη και να χτενίζει τα μαλλιά της. Η νεράιδα αυτή φροντίζει τις πάπιες και τα άλλα μικρά ζώα που ζουν στην περιοχή..
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Ο Καιρός.

....για να δούμε τι θα δούμε στην Τ.V.......

me